11 Eylül 2013

CENNETTEN YABANCI (1984)

HUNP: 7,6








Stranger Than Paradise
-Cennetten De Garip-

Vizyon Tarihi : 1984

Hunp : 7,6

Orijinal Dil : İngilizce, Rusça

Özellik : Türkçe Alt Yazılı

Oyuncular :

John LurieJohn LurieWillie
Eszter BalintEszter BalintEva
Richard EdsonRichard EdsonEddie
Tom DiCilloTom DiCilloAirline Agent

Yönetmen
Senaryo
Müzik
Görüntü Yönetmeni
Süre
89 dk
Tür
Ülke
Almanya ABD



Türkçe Alt Yazılı


İngilizce (English)


Rusça (Russian)



Macar asıllı Willie, son 10 yılını New York’ta geçirmiştir. Yani bir hayata başlamak ümidiyle ABD’ye gelen 16 yaşındaki kızını Eva Molnar, Cleveland’da yanında kalacağı halası hastaneye yattığından mecburen 10 günlüğüne Willie’de konaklar. Önce bu durumdan hiç hoşlanmayan Willie, birlikte kaldıkları süre byunca Eva’ya alışır ve kız New York’tan ayrılacağı sırada, onun da kendisi gibi, ailenin “kara koyun”larından biri olduğunu anlar… Bir yıl Sonra: At yarışı tutkunu Willie ile en yakın arkadaşı Eddie, birlikte katıldıkları poker partisinde ortaklaşa hile yapmakla suçlanınca, tüm kazançlarını toplar ve ödünç aldıkları bir arabayla, bir yıldır Cleveland’ta, sert ve inatçı Lotte Hala’nın yanında yaşamakta olan Eva’yı ziyaret etmeye karar verirler. ABD’de hayal kırıklığına uğramış olan Eva onları gördüğüne çok sevinir ama kara kışın ortasında geçirdikleri birkaç günün ardından, Willie ve Eddie sıkılıp oradan ayrılırlar.
Cennet: Dönüş yolunda Eva’yı özleyen ve ceplerindei paraya güvenen Willie ile Eddie, geri döner, Eva’yı Lotte Hala’dan geçici bir süre için ödünç alır ve “Cennet”te tatil yapmak üzere hep birlikte güneye, Florida’ya doğru yla çıkarlar. Yol boyunca birbirine benzer motellerde geceler ve sonunda umduklarından çok farklı bir Florida’ya ulaşırlar. Eva’ya kötü davranmaya başlayan Willie ve elinden bir şey gelmeyen Eddie, tüm paralarını tazı yarışlarında kaybedince, durumları vahim bir hal alır…

This is about a self-styled New York hipster who is paid a surprise and quite unwelcome visit by his pretty sixteen-year-old Hungarian cousin. From initial hostility and indifference a strange affection grows between the two exiles. Due to complete boredom they decide to visit their aunt in the wastelands of Cleveland and then proceed to sunny Florida where they lose all their money and unwittingly gain a fortune. With a final ironic twist, they are at the end, back where they began. 




 TESBİHNAME.COM

Hiç yorum yok: